Uradna izjava HK CELJE

V zadnjem času smo v HK CELJE zaznali pojav negativnih in zlonamernih govoric, dne 17. 10. 2020 pa je bil v Slovenskih novicah objavljen celo članek z naslovom »Otroci bežijo iz hokejskega kluba«, v katerem so navedeni neresnični podatki. V zvezi z navedenim želimo poudariti naslednje:

HK CELJE je v zadnjih dveh letih zapustilo 12 otrok – igralcev in ne »vsaj 24«. Nekateri so iz osebnih razlogov zamenjali športno sredino ali pa opustili treniranje hokeja zaradi različnih razlogov. V zadnjih petih letih se je hokejski šoli oz. najmlajšim selekcijam pridružilo več kot 35 otrok, kar nam je še posebej v ponos in vzpodbuda za nadaljnje delo. Hkrati poudarjamo, da nam je iskreno žal vsakega otroka, ki je iz takih ali drugačnih razlogov zapustil naš klub.

HK CELJE je zavezan visokim etičnim standardom, ki jih predpisujejo Kodeks o obnašanju in disciplini igralcev, vadečih, tehničnih vodij, trenerjev in funkcionarjev v HK CELJE, akti HZS in OK Slovenije.

Strokovni štab HK CELJE uživa polno podporo vodstva HK CELJE, vodstvo HK Celje pa je na junijski skupščini dobilo 100% podporo vseh prisotnih članov.

HK CELJE je prostovoljno, samostojno, interesno, nepridobitno združenje fizičnih in pravnih oseb, ljubiteljev hokeja in njemu sorodnih športov , ki se združujejo zaradi uresničevanja skupno določenih interesov in delujejo skladno z Zakonom o društvih (Ur. l. RS št.64/2011) in Statutom HK CELJE. Poleg sponzorjev, funkcionarjev, trenerjev in drugih delavcev, klub uspešno deluje tudi zaradi prostovoljcev – staršev vadečih otrok in drugih podpornikov, ki k skupnim ciljem HK CELJE prispevajo svoj čas in na številnih področjih pomagajo po svojih najboljših zmožnostih. Na tem mestu vsem izrekamo iskreno zahvalo. Hkrati želimo k sodelovanju povabiti dodatne prostovoljce, ki bi nam bili pripravljeni pomagati.

V HK CELJE verjamemo v avtonomijo strokovnega kadra, dobre medčloveške odnose, solidarnost, tovarištvo in medsebojno spoštovanje. V skladu s Statutom HK CELJE sprejemamo tudi dobronamerno kritiko, pobude in predloge, zavračamo pa vsak poskus pritiska in diskreditacije posameznikov, vnašanje razdora, neresničnih govoric in škodoželjnih podtikanj, ki so največkrat posledica osebnih interesov in izkrivljenih pogledov na delovanje kluba in trenerjev s strani redkih posameznikov. V podporo trenerju Domnu Ramšaku so tako starši otrok, ki jih je Domen Ramšak treniral v preteklosti – ali pa jih trenira sedaj, samoiniciativno organizirali zbiranje podpisov, peticijo pa je do tega trenutka podpisalo približno 40 staršev, ki se z diskreditacijo trenerja ne strinjajo in mu dajejo svojo polno podporo za nadaljnje delo z njihovimi otroki v klubu.

HK Celje obžaluje, da je mnenje določenih posameznikov, ki so v ali blizu kluba, določenim medijem pomembnejše od mnenja velike večine članov kluba in mnenja velike večine staršev otrok, ki še vedno trenirajo v klubu. Glede na dejstvo, da je slovenski hokej v krizi, si takih podtikanj in obtoževanj res ne želimo, saj se z vsem srcem trudimo za obstoj kluba, v katerem bomo, upamo, lahko v prihodnosti ponosni na nov rod članskih hokejistov, ki bodo trkali na vrata slovenske reprezentance.

 

Športni pozdrav!
Celje, 23. 10. 2020

 

Vid Valenčak
predsednik HK CELJE

  • kontakt

E-pošta:  info@hk-celje.si
Tel.: +386(0)31 747900
Naslov: Partizanska cesta 3a, 3000 Celje, Slovenija
Matična številka: 5882753
Davčna številka: SI56272405
IBAN: TRR: SI56 6100 0001 4790 422 Delavska hranilnica d.d.

Rezultati hokeja v živo
Rezultati hokeja v živo

Rezultati hokeja v živo

HK Celje © 2024. Vse pravice zadržane. Oblikovanje in izdelava spletne strani Peter Ocvirk