Razpored tekem rednega dela in pomembni datumi sezone 23/ 24 Alpske hokejske lige

Razpored tekem rednega dela in pomembni datumi sezone 23/ 24 Alpske hokejske lige

Vodstvo Alpske hokejske lige je objavilo razpored rednega dela prihajajoče sezone 23/ 24 s pomembni datumi ter opisom poteka tekmovanja. Z navdušenjem pozdravljajo vstop našega kluba, ki bo nastopil kot eden od dveh slovenskih klubov poleg aktualnih prvakov iz Jesenic v tem tekmovanju.
Spodaj prilagamo zapis iz uradne spletne strani ALPS Hockey League, preveden v slovenščino:
Alpska hokejska liga novo sezono odpira 16. septembra. V osmi sezoni transnacionalne lige sodeluje 16 ekip, novinec je HK RST Pellet Celje. Prvič v zgodovini lige se bodo vse tekme prenašale na osrednji platformi.

16 ekip iz Italije (7), Avstrije (7) in Slovenije (2) bo v sezoni 2023/24 tekmovalo v Alpski hokejski ligi, ki se začne 16. septembra. Za slovensko zvezo bo HK RST Pellet Celje prvič sodeloval na mednarodnem prvenstvu. Debitantsko sezono v ligi AHL novinec začenja z gostovanjem pri aktualnem prvaku HDD SIJ Acroni Jesenice. Za Hafro Cortina Hockey je na sporedu tudi uvodni derbi, drugouvrščeni bodo potovali k Fassa Falcons. V enem od dveh “notranje-avstrijskih” dvobojev EK Zeller Eisbären, ki je v prejšnji sezoni v dvorani v povprečju sprejel okoli 1.700 gledalcev na tekmo, prvo tekmo pričakuje proti EHC Lustenau.

Najboljših 6 neposredno v končnico
Redna sezona se bo igrala v prvem in drugem krogu s 30 tekmami na ekipo. Nato prvih 6 tvori glavni krog, prejmejo dodatne točke na podlagi uvrstitve v redni sezoni (4-3-2-1-0-0) in še dvakrat igrajo med seboj, da si zagotovijo najboljše možno izhodišče za četrtfinale. Prvih 6 ekip je že uvrščenih v končnico po rednem delu sezone.

Ostalih deset ekip (7–16 po rednem delu) bo razdeljenih v dva kvalifikacijska kroga in bodo prav tako prejele dodatne točke na podlagi uvrstitve v rednem delu. Po vmesnem krogu bosta prvi dve ekipi iz kvalifikacijskih skupin igrali v seriji “najboljši od treh” za dve preostali mesti v končnici.

Otvoritev končnice 5. marca | vse serije “best-of-7”
Prvi dan končnice je predviden za 5. marec 2024. Prvak osme sezone Alpske hokejske lige bo nato znan najkasneje 20. aprila 2024. Serija končnice se bo igrala v formatu “najboljših od sedmih”, začenši s četrtfinalom.

Vse tekme bodo na voljo na eni platformi
Alpska hokejska liga bo v prihajajoči sezoni nadaljevala svojo uspešno pobudo za prenos tekem v živo. Še naprej bomo prikazovali vse tekme v prenosih v živo s plačilom za ogled. Novost je, da bodo prvič v zgodovini lige vse tekme na voljo na osrednji platformi www.valcome.tv.

Najpomembnejši datumi sezone 2023/24:

Sobota, 16.09.2023: začetek rednega dela
Sobota, 06.01.2024: zadnji krog rednega dela
Četrtek, 18.01.2024: začetek vmesnega kroga
Sobota, 24.02.2024: zadnja tekma vmesnega kroga
Torek, 27.02.2024: začetek “pred-končnice” (“best-of-3”)
Sobota, 02.03.2024: zadnja tekma “pred-končnice”
Torek, 05.03.2024: začetek četrtfinala (“best-of-7”)
Četrtek, 21.03.2024: začetek polfinala (“best-of-7”)
Sobota, 06.04.2024: start finala (“best-of-7”)
Sobota, 20.04.2024: zadnja možna finalna tekma

Marcello Cobelli, predstavnik AHL italijanske hokejske zveze in predsednik sveta guvernerjev: “Z zelo razburljivo zadnjo sezono smo lahko nadaljevali zgodbo o uspehu Alpske hokejske lige. Imamo popolno mešanico mladih lačnih igralcev in izkušenih strokovnjakov. Priprave na osmo sezono so v polnem teku in za ligo je zelo dobro, da ob Celju zdaj v prvenstvu ponovno sodeluje tudi druga ekipa iz Slovenije. Obetajo se nam vrhunske tekme in razburljivo prvenstvo. Prav tako je bilo za nas pomembno, da prenos tekem v živo dvignemo na višjo raven in dodatno izboljšamo ponudbo za naše navijače z osrednjo platformo.”

Dr. Nicolas Stockhammer, uradnik AHL Avstrijske hokejske zveze:  “Alpska hokejska liga se je v pretekli sezoni vrnila k svojim starim močem, ko smo jo lahko prvič skoraj v celoti izpeljali brez Covid omejitev. Hitre in vrhunske tekme, pretežno velik obisk gledalcev in navsezadnje razburljivo prvenstvo do konca so zaznamovali preteklo sezono. Za svetovno prvenstvo 2023 je bil izbran tudi mladi napadalec Henrik Neubauer, ki dokazuje, da je liga AHL idealna za razvoj mladih igralcev in njihovo dvigovanje na najvišjo raven. Našima partnerskima združenjema iz Italije in Slovenije, organizacijo profesionalne lige in trudom vseh klubov, ki ga ne gre podcenjevati, nam je uspelo zagotoviti delovanje lige, ki odraža visok mednarodni standard. AHL je ostala uspešen produkt profesionalnega hokeja, kljub velikim izzivom, kot so stalne neugodne gospodarske razmere, ki jih povzročajo naraščajoči stroški energije in goriva. Zahvaljujoč čezmejnemu dosegu pričakujemo še eno atraktivno prvenstvo, vrhunske in razburljive tekme ter veliko odličnega hokeja na ledu v prihajajoči sezoni.”

Matjaž Rakovec, predstavnik hokejske zveze Slovenije za AHL:  “Veseli smo, da lahko Slovenija poleg aktualnih prvakov Jesenic zdaj zagotovi še drugo ekipo. Vstop Celja v Alpsko hokejsko ligo je zelo pomemben za slovenski hokej. Derbi prve tekme bo odličen začetek sezone. Liga je dobro organizirana in raven je zelo visoka. Tekmovalni način spet obljublja veliko razburjenja, saj imajo vse ekipe še vedno možnosti za uvrstitev v končnico po rednem delu sezone.”

Razpored tekem

  • kontakt

E-pošta:  info@hk-celje.si
Tel.: +386(0)31 747900
Naslov: Partizanska cesta 3a, 3000 Celje, Slovenija
Matična številka: 5882753
Davčna številka: SI56272405
IBAN: TRR: SI56 6100 0001 4790 422 Delavska hranilnica d.d.

Rezultati hokeja v živo
Rezultati hokeja v živo

Rezultati hokeja v živo

HK Celje © 2023. Vse pravice zadržane. Oblikovanje in izdelava spletne strani Peter Ocvirk