Celjani do lepe prednosti na Bledu

V četrtek je bila na Bledu odigrana prva četrtfinalna tekma državnega prvenstva. Celjani so tekmo odprli nekoliko nesrečno in že v štirinajsti sekundi, si je dvo-minutno kazen zaradi zavlačevanja igre prislužil vratar, Urban Avsenik. Domačini so nekajkrat nevarno zapretili vendar ni prišlo do spremembe rezultata. Naši hokejisti so nadaljevali z disciplinirano igro in prihajali do vse več strelov na gol. Najnevarnejši je bil poizkus Roka Lebra, ki je zadel vratnico. Zaradi bolezni sta v ekipi manjkala Žiga Grahut in Miha Mercina, tako da je vrzel na branilskih položajih zapolnil Davor Rakanović.

V drugi tretjini so celjski hokejisti izkoristili igro z igralcem več v 31. minuti, ko je z lepim strelom od daleč zadel Matic Zupanc. Tri minute kasneje je udarila mariborska naveza, podal je Ogrizek, pred golom pa je bil zbran Nemeček in povišal na 0:2. V zadnji tretjini je končni rezultat in lepo prednost pred povratnim srečanjem zagotovil Aljaž Ribič, ki je odlično preusmeril strel Blaža Kneza. Povratno srečanje bo v ponedeljek, 15.1. ob 18.15 uri v Celju. Še prej čaka našo ekipo gostovanje pri Triglavu (IHL).

DRŽAVNO PRVENSTVO

Četrtfinale, prva tekma

HKMK BLED : HK ECE CELJE 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Strelci: 30:38 - 0:1 Zupanc (Klavžar, Kastelic), 34:57 – 0:2 Nemeček (Ogrizek, Rakanović), 56:43 – 0:3 Ribič (Knez, Jeram F.)