U10 MAC CHILDREN'S HOCKEY CUP tekmovanje v Budimpešti

Budimpešta. Prekrasna dvomilijonska prestolnica naših severovzhodnih sosedov. Slabih 6 ur vožnje in dva počitka na približno 500 kilometrih poti je minilo zelo hitro.

Zabava na avtobusu, igra z žogo med postankom in seveda obvezna kava staršev so popestrili začetek naše misije Budimpešta 2017. V poznih popoldanskih urah smo prispeli pred prenovljeno dvorano Tüskacsarnok, ki nas je slavnostno pričakala v barvah madžarske zastave. Mihaly Molnar, prijazen možakar, zadolžen za našo oskrbo, nas je pričakal in pospremil v garderobo. Že sam vstop v zares moderno in lepo dvorano je naše mlade igralce napolnil z adrenalinom in želja po sobotnih in nedeljskih tekmah se je še povečala.

Otroci na avtobusuOtroci igra z žogoLedena dvorana TüskacsarnokGrad

Prijazni domačin je poskrbel za organiziran ogled mesta s slovensko govorečo vodičko. Slabo uro dolga vožnja po zares lepi večerni Budimpešti, polni lepo osvetljenih kolosalnih zgradbah, in ob rahlo zaledeneli Donavi je minila kot bi trenil. Prispeli smo v naš dvodnevni dom Hotel Bara. Še pred vstopom v sobe smo se okrepčali z okusno večerjo. Razdelili smo ključe sob in se počasi odpravili v pravi hotelski labirint. Sobe razdeljene in zadolžene. Še pol ure nagradnega druženja in hitro spat. Naslednji dan so nas čakale 4 tekme in želeli smo si kakšne zmage.
6:30. Budnica. Jutro je kar prehitro prišlo in glavna tema pogovora je hokej. Otroci našpičeni in pripravljeni za boj.

Ekipa v sestavi:
Anže Šarlah - golman
Žan Krofl - kapetan
David Rakita - pomočnik kapetana
Urh Roškar
Jure Apšner
Jure Robek - pomočnik kapetana
Tim Koštomaj
Žiga Šturbej
Jaša Založnik
Matic Robek
Rok Golob

U10 ekipa med 1tekmoje pogumno vkorakala v dvorano. Odmevala je naša pesem, ki je postala zaščitni znak mlajših selekcij, in vsi obiskovalci so z odprtimi očmi opazovali, kako so naši mali vitezi s trenerjem na čelu odločno vstopali v areno, kjer so jih čakali novi boji. V garderobi se je začela priprava na prvo tekmo. Trener je zložil napade in dal nekaj napotkov za tekmo. Ko je napočil čas za odhod na igrišče, je nervozo premagala želja po igri.Prva tekma se ni začela po naših željah.

Hitro vodstvo nasprotnika pa nas ni uspavalo. Nasprotno. Igrali smo še bolj zavzeto in počasi, a vztrajno lovili nasprotnike. Sledil je preobrat in zmaga v zadnjih izdihljajih tekme. Popolno veselje in zadovoljni obrazi naših malih vitezov so skrili utrujenost od težke tekme. Do naslednje tekme je bilo nekaj časa za oddih, ki pa so ga mali oklepniki preživeli na hodnikih ledene dvorane bodisi z žogo ali pa na kak podoben način.
Ob dogovorjeni uri so fantje pod vodstvom tehničnega vodje pričakali trenerja v garderobi. Še zadnji napotki in gremo po novo zmago.

Posvet z trenerjem med tekmo1Druga tekma je bila še bolj dinamična. Rezultat je nihal na obeh straneh in ekipi sta se izmenjavali v vodstvu. Na koncu po 30 minutah napetega in dinamičnega hokeja sta si ekipi prijateljsko razdelili točke in neodločen rezultat je bil pravičen. Po tekmi hitro na kosilo in nekaj počitka do naslednje tekme. Kosilo v bližnji restavraciji je bilo okusno in tudi kratek sprehod je bil prav prijeten. Noge so se malce sprostile in so bile pripravljene za naslednjo tekmo. Neizprosen ritem tekem je počasi načenjal mlade celjske viteze, ki so tudi v tretjo tekmo krenili odločno in brez milosti. Igralci so pridno še naprej upoštevali navodila trenerja in tretjo tekmo brez težav pripeljali do konca. Nova zmaga je prinesla nasmeh na obraz naših mladih hokejistov in njihovih staršev. Tudi vidno zadovoljen sicer strog trener je ledeno ploskev zapustil z nasmehom.

Tri tekme in odlična bilanca so bile dobra popotnica pred četrto tekmo. A žal sta dolg dan in utrujenost zategnila ročno na nogah naših mladih junakov in po napornem dnevu smo nasprotniku športno priznali prvi poraz. V izdihljajih tekme je še bila možnost za izenačenje, a smo bili na koncu kljub vsemu gol prekratki. Starši so otroke nagradili s pizzo, ki so jo z veseljem pojedli kar v areni. Ob prijetnem druženju se je dan počasi zaključil in vsi so ob prihodu v hotel hitro popadali v postelje. Dolg, a lep dan je šel h koncu in jutro je bilo še prehitro tu.

U10 ekipa med tekmoV nedeljo so nas budilke že ob 6h vrgle iz spanca. Hiter zajtrk in odhod na drsališče sta zagotovo pustila posledice v prvi tekmi proti domači ekipi MAC A, ki je na koncu zasluženo osvojila točke in tudi turnir. A kljub porazu smo led zapustili dvignjenih glav, saj smo jim nudili dober odpor in se nismo predali. Karakter so naši mladi oklepniki pokazali že naslednjo tekmo, ki so jo rutinirano dobili. Naša ekipa je bila najmlajša na turnirju, saj so bili kar 4 igralci letnik 2009, in je požela veliko simpatij občinstva. Poleg velikih simpatij pa je bilo tudi veliko zanimanje. Naš igralci so pustili močan pečat tudi pri drugih ekipah, ki so se pripravljale na nas in preučevale našo igro. Zadnjo tekmo rednega dela smo igrali s kasnejšim finalistom, ekipo iz Transilvanije. Njihov trener je preučil naše igralce in z nekaj sreče so nas premagali. Naša ekipa pa se ni obremenjevala z nasprotniki. Naši fantje so cel turnir igrali svojo igro in v njej uživali in blesteli. Po končanem rednem delu smo igrali še za razvrstitev, kjer smo po močni dominaciji na ledu turnir končali z visoko zmago. Počakati je bilo treba še do zaključka turnirja. Skupaj s starši smo si ogledali še finalno tekmo, v kateri je domača A ekipa za gol premagala goste iz Transilvanije. Zaključna slovesnost je bila domiselna in skupina bobnarjev je izvrstno popestrila dogajanje.

Za najboljšega igralca HK ECE Celje je bil razglašen David Rakita, ki je bil skozi celoten turnir motor mlade celjske ekipe. A vsi fantje so bili zares vrhunski in prav vsak od njih bi lahko dobil ta naziv. Ponovno nagradna pizza in hitro na bus. Dolga pot nazaj je minila v družbi mogočnih račkov, a je večina fantov med potjo mirno zaspala. Polnočni prihod v Celje in skok v domače postelje. Že zjutraj nas je čakala  šola in popoldne zopet trening. Dogodivščina je bila zares fantastična in vsi fantje so bogatejši za novo prijetno izkušnjo.

 

Galerija slik