Opozorilo

JFolder: :datoteke: Pot ni mapa. Pot: /home/repe02/domains/hk-celje.si/public_html/images/tekme/28_9_2016_Celje-Slavija

Obvestilo

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/tekme/28_9_2016_Celje-Slavija

O tekmi

Naša članska ekipa se je v sredo podala na prvo gostovanje v novi sezoni in palice prekrižala s hokejisti Slavije. Tradicionalno neugoden nasprotnik se je tudi tokrat pokazal kot trd oreh. V celjski ekipi so manjkali Knez, Mercina in Petek.

Tekma se je začela z nekaj raztrgane igre na obeh straneh, a kaj kmalu so Celjani prevzeli pobudo in si priigrali nekaj lepih priložnosti. Domačini so v 11. minuti povedli, ko je po podaji Čampe s strelom v desni zgornji kot zadel Kisovec. Naša ekipa se ni predala in je nadaljevala v svojem ritmu. Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo 11 - 9 v korist Celja.

Drugi del tekme so knezi začeli z igralcem več a plošček ni in ni želel v mrežo. Številni navijači iz Celja so na svoj račun prišli v 25. minuti, ko je po strelu Klavžarja, Rok Leber mojstrsko podstavil palico in premagal nemočnega Pavliča za svoj prvenec po povratku v Celje. Nato je igra stekla in domačini so bili večji del tretjine stisnjeni v svojo obrambno tretjino. Že približno dve minuti po Lebrovem zadetku je spet udaril prvi napad. Aljaž Ogrizek je odlično nameril in povedel celjsko ekipo v vodstvo z 2:1. Ko so bili hokejisti Slavije še v šoku je Rok Leber udaril drugič in povišal na 3:1. Kljub odlični igri je takoj zatem prišlo do napake v ožji obrambi in sodnik Kralj je dosodil kazenski strel v korist Založanov. Le tega je uspešno izvedel Snoj in vrnil upanje domači ekipi. Razmerje strelov v drugi tretjini je bilo 5 – 20 v korist Celja.

Zadnja tretjina je bila v začetku precej izenačena, z nekaj dobrimi posredovanji se je izkazal naš vratar Matej Duh. Bolj kot se je tekma bližala koncu, bolj so Celjani stiskali domačine v njihovo tretjino. Borbena in pogumna igra je bila poplačana šele dve minuti pred koncem ko je Rok Leber s svojim tretjim zadetkom matiral Pavliča in poskrbel za veliko zmago. Končni izid je z zadetkom v prazna vrata postavil Ogrizek.

Fantje so z dvema zmagama sami poskrbeli za odlično vabilo na sobotni domači obračun z Medveščakom. Tekma se bo začela ob 18.00 uri. Vabljeni!

DRŽAVNO PRVENSTVO, 2. krog
Sreda, 28. september
HK PLAYBOY SLAVIJA : HK ECE CELJE 3:5 (1:0, 1:3, 1:2)
SODNIKI: Kralj, Bohinc, Mali
STRELCI: 10:38 - 1:0 Kisovec (Čampa), 24:49 - 1:1 Leber (Rakanović, Klavžar), 27:37 – 1:2 Ogrizek (Rakanović), 32:28 - 1:3 Leber (Klavžar, Rakanović), 33:12 – 2:3 Snoj, 43:34 – 3:3 Gorše (Humar), 58:05 – 3:4 Leber (Grahut Ž., Ogrizek), 59:44 – 3:5 EN Ogrizek
IZKLJUČITVE: 16 minut ; 6 minut
STRELI NA GOL: 27 – 45

{gallery}tekme/28_9_2016_Celje-Slavija{/gallery}